Общи условия

Цената включва:

                                                        

  • Застраховка каско и гражданска отговорност
  • Винетка
  • Неограничени километри
  • Замяна на автомобил при повреда
  • Гарантирана марка и модел

 

Начин на плащане

 

в брой или с карта:

 

 

Период на наема

 

Минимален  период за наемане: 24 часа

 

При закъснение без предупреждение , клиентът се таксува със допълнителен ден.

Анулирането на заявка e необходимо да се направи до 72 часа преди резервацията,при анулиране на заявка в по кратък срок Карентал ООД запазва правото да начисли допълнителна такса от 50 евро.

 

Условия към наемателят

 

Наемателят и допълните шофьори трябва да притежават валидна шофьорска книжка и документ за самоличност. Минималната разрешена възраст при наемане на автомобил е 21 години. При наематели под 23 годишна възраст се начислява такса млад шофьор от €6.00 на ден. Само оторизан от Карентал ООД водач може да управлява наетия автомобил.

 

При наемането на автомобила, наемателят трябва да остави депозит в размер от €75.00 до €500.00, в зависимост от наетия автомобил. Депозита се въстановява  при връщането на автомобила и липса на установени щети.

 

Работно Време 

 

Работното време:

 

Понеделник - Петък  9:00 - 19:00ч

Събота - 10:00 - 14:00

Неделя - Почивен ден

 

24/7

 

До 2 ч след работно време такса - 10.00 евро 

След 2 ч от работното време  такса - 20.00 евро 

 

 

 

Доставки:

 

Доставки в гр. София цена 10.00 евро 

 

Предлагаме безплатна доставка на Летище София Т1, Т2, при която наш служител посреща наемателя директно в зала пристигащи с табела с неговото име, и предава колата директно на място без допълнително чакане пред гише или офис. Плащането се прави на място в брой или с карта.  (само за пристигащи от чужбина, директно на Летище София)

При желание за доставка или взимане на автомобил от Летище София за клиент които не пристига от чужбина с номер на полет, се начислява стандартната такса за доставка от €10.00 

 

За доставки и взимане на автомобили извън гр.София направете запитване на посочените контакти.

 

При взимане или връщане на автомобила на официални празници се начислява такса от 20.00 евро 

1 януари, 3 март, 8 април, 1 май, 6 май, 24 май, 6 септември, 22 септември 24, 25, 26 декември – Коледа.

 

 

Гориво

 

Автомобилът се доставя пълен с гориво.

Ако автомобилът е с липсващо гориво към  цената на липсващото гориво ще се прибави такса презареждане от € 10.00

и цена от €1.50 на литър.

 

Застраховка (TP CDW)

 

Всеки автомобил идва със задължителната застраховка гражданска отговорност и каско за кражба и пътно произшествие(TP,CDW).Застраховката не важи при повреда или кражба на лични вещи. В стандартната застраховка не са включени щети като: огледала, гуми, джанти, тазове, вътрешен салон на автомобил, ходова част и прегряване на двигател, загуба или повреда на ключ, документи и номера. При повреда на по-горе описаните щети поправката се поема от наемателя и към нея се начислява такса за пропуснати ползи за времето, което автомобилът не е бил в движение в размер на 30.00 евро на ден.В случай на ПТП, или кражба на наетия автомобил, се изисква документ от Пътна полиция или двустранно попълнен констативен протокол. В противен случай всички  застраховки намаляващи отговорността са НЕВАЛИДНИ. Застраховката не важи при шофиране в нетрезво състояние,под въздействие на наркотици или при каране по необозначени и неасфалтирани пътища. При случай на кражба на наетия автомобил, наемателят е задължен да представи документите и ключовете на автомобила, в противен случай всички  застраховки намаляващи отговорността са НЕВАЛИДНИ и наемателя е отговорен да поеме всички щети до стойността на наетият автомобил.При кражба или пътен инцидент Карентал ООД запазва правото да задържи депозита оставен в брой или по карта от клиента за възстановяване на пропуснатите ползи от €30.00 на ден. При случай на тотална щета причинена от кражба или ПТП клиента се задължава да заплати €800.00 такса за пропуснати ползи на Карентал ООД.

 

Допълнителна застраховка

 

Този тип застраховка се добавя при желание на клиента срещу заплащане от €5.99 до €8.99 на ден и включва:

 

безплатна пътна помощ при ПТП ,освобождаване от административни такси при ПТП, отмяна на отгворност при повреда на: огледала, гуми, джанти,тазове и преден прозорец на автомобила. Отмяна на отговорност при дребни повреди причинени от ПТП  като: одраскване, натискане или счупване на външната част на автомобила. Допълнителната застраховка покрива щети до 210.00 евро. Допълнителната Застраховка важи само при представяне констативен протокол от КАТ и ли при представен двустранно попълнен протокол за ПТП. Допълнителната застраховка не важи при шофиране в нетрезво състояние, под въздействие на наркотици или при каране по необозначени и неасфалтирани пътища. Допълнителната застраховка не покрива повреди под шасито на автомобила и при загуба на ключ, документи и лични вещи . Допълнителната застраховка не важи при загуба на документи и ключове.

 

Удължаване на наем:

 

При нужда на удължаване на периода на наема, Карентал ООД не гарантира същият автомобил и има правото да го замени със по голям клас за по висока цена. Също така има правото да таксува клиентът за почистване на автомобила.

 

Нарушения и глоби

 

Всички глоби и пътни нарушения се поемат от наемателя на автомобила. В резултат на глоба или пътни нарушения,клиентът се таксува с размера на съответната глоба плюс €30.00 административни разходи.Шофиране в нетрезво състояние или под въздействие на наркотични вещества е строго забранено. При спиране от  движение на автомобила от КАТ в следствие на каране под въздействие на алкохол или наркотични вещества, наемателят ще бъде таксуван с дневна такса от €30.00 за пропуснати ползи за всеки ден, в който не е в движение.

 

Пътуване в чужбина

 

За пътуване извън България с нает от нас автомобил, се начислява допълнителна такса от €50.00 за една държава и €20.00 за всяка следваща посетена държава.