Новини

09.10.2017

Защо се задържа депозит при наемането на кола под наем?

Благодарение на добрия ръст на туризма, наемането на коли под наем в България стана много популярно в последните няколко години.Tова се дължи на добрите цени, невероятната история и природа които България предлага. Най често задаваният въпрос при наемането на автомобил под наем е по отношение на депозита и въпроси по задържането му в случай на щета. По долу изброяваме някои фактори поради които се налага да се задържи депозитът на клиент: Застраховането на колите под наем е завишено с 50% съпоставено със застраховката при нормален автомобил, също така всеки автомобил има лимит за платени щети, този фактор оскъпява оперативните разходи на фирмата за автомобили под наем при всяка щета. За да подържа автопарка си в добро състояние, като подменя и ремонтира всеки повреден детайл, всяка фирма която отдава автомобили под наем е принудена да задържа целият или част от депозита на клиента при наличие на щета или кражба на автомобил. Завеждането и приключването на щета отнема доста време и поради този факт се начислява административна такса в случай на ПТП или кражба. При повреда на автомобила, компанията не може да го ползва за определен период и задържането на депозита е наложително за покриване на загубите. Excess amount- това е много популярна фраза в почти всеки договор на нает автомобил под наем. Това е таксата, която се плаща в случай на тотална кражба или тотална щета на автомобила. В този случай компанията за автомобили получава до 80% от стойността на откраднат или катастрофирал автомобил и изплащането може да се проточи с месеци, при което задържането на депозит е наложително.
Виж цялата новина
21.04.2016

Maserati готви съперник на Porsche Cayenne Turbo S

За целта италианците ще оборудват Levante с V8 мотор Италианският автомобилен производител Maserati обмисля да пусне версия на кросовъра си Levante, която да се конкурира с Porsche Cayenne Turbo. Това съобщава Autoblog, като цитира шефа на автомобилното направление на марката Давиде Данесина. Най-мощната модификация на кросовъра ще бъде оборудвана с V8 двигател, който се поставя на флагмана на марката – седана Maserati Quattroporte. Това е 3,8-литров бензинов мотор, развиващ мощност от 530 к.с. и 710 Нм въртящ момент. За сравнение 4,8-литровият V8 агрегат, на който разчита Porsche Cayenne Turbo, генерира 520 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Италианският му съперник също ще получи система за задвижване на четирите колела. Все пак Данесина побърза да се застрахова, като уточни, че пускането на подобен модел предстои да бъде обсъдено с маркетолозите на компанията. На проекта ще бъде дадена „зелена светлина” единствено, ако се докаже неговата икономическа изгода.
Виж цялата новина
15.12.2016

Kакво трябва да знаете преди да вземете кола под наем в България

Застраховката е нещо много важно при колите под наем Много често клиентите си мислят че колата идва с пълна застраховка, но всъщност не е така. В стандартната застраховка не влизат части като: огледалa, чистачки, ходова част, вътрешен салон. В случай, че някои от тези неща се повредят, клиентът трябва да заплати ремонта или подмяната им. Качеството и сигурноста на автомобила трябва да са на добро ниво Състоянието на колата е друго много важно нещо при наемането на автомобил. Когато цяла година си планувате мечтаната почивка със сигурност не искате тя да бъде провалена от проблеми на пътя. Затова изборът на автомобил не трябва да е свързан само с цената, а трябва да е съотношение между качество, цена и комфорт. Допълнителните разходи Ако пътувате със семейство, трябва да помислите и за допълнителните разходи към цената на наетия автомобил. Децкото столче например, варира от 3 eвро до 6 евро на ден, GPS системата също варира в тази цена. Административни такси Повечето компании за коли под наем имат админстративни такси за неспазване на правилата по договор. Например, при връщане на кола с непълен резервоар, се начислява такса за допълване. Също така при глоба начислена на автомобила има административна такса за погасяването и.  
Виж цялата новина
27.04.2016

ФОЛКСВАГЕН ИЗКУПУВА 500,000 АВТОМОБИЛА ОБРАТНО ОТ СВОИТЕ КЛИЕНТИ

Фолксваген се е договорил със американските власти да изкупи близо 500,000 дизелови автомобила които са със фалшифициран софтуер от своите клиенти. Тази новина  вдигна цената на компанията със близо 6% на фондовите борси. Офертата ще важи само за 2.0 двигатели и за главните модели на компанията- Jetta,Passat,Beatle и Golf.
Виж цялата новина
09.08.2016

Шофиране на автомобил под наем в България

Повечето хора, които наемат коли под наем, идват от чужбина и не са запознати с пътната обстановка и законите за движение в България. Няколко много важни фактори за управлението на кола под наем в България. Разрешената скорост Максималната разрешена скорост на територията на страната в населени места е 50 км/час. В извънградските райони максималната скорост е 90 км/час. Допустимата скорост за движение по магистрален път е 140 км/час. Пътища Повечето от извънградските първокласни и второкласни пътища в страната са рехабилитирани по европейски програми и са в добро и нормално състояние за каране, но все пак не навсякъде са ремонтирани и затова водачите на МПС трябва да бъдат внимателни. В големите населени места като София, Варна, Пловдив и Бургас, пътищата са в добро състояние, но в малките градове и села положението е по-различно и много лесно може да повредите автомобилът си. Спазването на закона за движение по пътищата В България най-често се спират за нарушения водачи, които говорят по мобилните си телефони и ли пък такива, които надвишават допостимата скорост и не си слагат колана. Например, за превишаване на скоростта със 50 км/час глобата е 200 лева. Слагането на колан и карането със повишено внимание и съобразителна скорост трябва да е приоритет, не само заради глобите, но най-вече за предпазването на вас и вашето семейство, особено когато не сте запознати с пътната обстановка в страната.   
Виж цялата новина