Новини

21.04.2016

Maserati готви съперник на Porsche Cayenne Turbo S

За целта италианците ще оборудват Levante с V8 мотор Италианският автомобилен производител Maserati обмисля да пусне версия на кросовъра си Levante, която да се конкурира с Porsche Cayenne Turbo. Това съобщава Autoblog, като цитира шефа на автомобилното направление на марката Давиде Данесина. Най-мощната модификация на кросовъра ще бъде оборудвана с V8 двигател, който се поставя на флагмана на марката – седана Maserati Quattroporte. Това е 3,8-литров бензинов мотор, развиващ мощност от 530 к.с. и 710 Нм въртящ момент. За сравнение 4,8-литровият V8 агрегат, на който разчита Porsche Cayenne Turbo, генерира 520 к.с. и 750 Нм въртящ момент. Италианският му съперник също ще получи система за задвижване на четирите колела. Все пак Данесина побърза да се застрахова, като уточни, че пускането на подобен модел предстои да бъде обсъдено с маркетолозите на компанията. На проекта ще бъде дадена „зелена светлина” единствено, ако се докаже неговата икономическа изгода.
Виж цялата новина
15.12.2016

Kакво трябва да знаете преди да вземете кола под наем в България

Застраховката е нещо много важно при колите под наем Много често клиентите си мислят че колата идва с пълна застраховка, но всъщност не е така. В стандартната застраховка не влизат части като: огледалa, чистачки, ходова част, вътрешен салон. В случай, че някои от тези неща се повредят, клиентът трябва да заплати ремонта или подмяната им. Качеството и сигурноста на автомобила трябва да са на добро ниво Състоянието на колата е друго много важно нещо при наемането на автомобил. Когато цяла година си планувате мечтаната почивка със сигурност не искате тя да бъде провалена от проблеми на пътя. Затова изборът на автомобил не трябва да е свързан само с цената, а трябва да е съотношение между качество, цена и комфорт. Допълнителните разходи Ако пътувате със семейство, трябва да помислите и за допълнителните разходи към цената на наетия автомобил. Децкото столче например, варира от 3 eвро до 6 евро на ден, GPS системата също варира в тази цена. Административни такси Повечето компании за коли под наем имат админстративни такси за неспазване на правилата по договор. Например, при връщане на кола с непълен резервоар, се начислява такса за допълване. Също така при глоба начислена на автомобила има административна такса за погасяването и.  
Виж цялата новина
27.04.2016

ФОЛКСВАГЕН ИЗКУПУВА 500,000 АВТОМОБИЛА ОБРАТНО ОТ СВОИТЕ КЛИЕНТИ

Фолксваген се е договорил със американските власти да изкупи близо 500,000 дизелови автомобила които са със фалшифициран софтуер от своите клиенти. Тази новина  вдигна цената на компанията със близо 6% на фондовите борси. Офертата ще важи само за 2.0 двигатели и за главните модели на компанията- Jetta,Passat,Beatle и Golf.
Виж цялата новина